Το Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα τρία που κάνουν τον κύκλο των εφημεριών στην περιοχή μας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, καθώς το Ακτινολογικό Τμήμα του έχει έλλειψη ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών. 
Οι ειδικευμένοι γιατροί του ακτινολογικού τμήματος του Θριασίου γνωστοποίησαν το πρόβλημα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναφέροντας ότι ο αριθμός των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών είναι ανεπαρκής και παρά τις προσπάθειες τους, παραμένει μια Γενική Εφημερία του Νοεμβρίου εντελώς ακάλυπτη και δέκα Εσωτερικές Εφημερίες που καλύπτονται με Εφημερία Ετοιμότητας από ειδικευμένο, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου στο Τμήμα.  
Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, η κάλυψη αρκετών εσωτερικών εφημεριών γίνεται μόνο από ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου και με υπέρβαση του ορίου εφημεριών. 
Επιπλέον, η κάλυψη των Γενικών Εφημεριών το μήνα Νοέμβριο του 2015 θα γίνεται με τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς (Επιμελητές και Διευθυντές), αριθμός που αποτελεί το ελάχιστο όριο για ασφαλή κάλυψη της εφημερίας.
Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό εργάζεται κάτω από ιδιαιτέρως επαχθείς συνθήκες δεδομένου ότι: 
  • Το 2014, είχαν πραγματοποιηθεί 16.517 αξονικές τομογραφίες και 34.292 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler.
  • Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 15.040 αξονικές τομογραφίες και 27.322 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler, ενώ κατά το 2012 πραγματοποιήθηκαν 12.871 αξονικές τομογραφίες και 23.210 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler. 
Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος αριθμός αξονικών τομογραφιών υπερηχογραφημάτων και έγχρωμων Doppler που έχουν διενεργηθεί το 2014 θα ήταν ενδεχομένως μεγαλύτερος, αν δεν λειτουργούσαν Απογευματινά Ιατρεία στο Ακτινολογικό Τμήμα από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα οποία έχουν αποσυμφορήσει την αναμονή για τα πρωϊνά εξωτερικά ιατρεία και έχουν συμβάλλει στην ομαλότερη διεκπεραίωση του πρωϊνού προγράμματος. Στα ανωτέρω στοιχεία μάλιστα, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα λοιπά τμήματα του Ακτινολογικού όπως Κλασική Ακτινολογία, Μαστογραφίες, Μέτρηση οστικής πυκνότητας, βιοψίες- παρακεντήσεις.
Με αφορμή τα παραπάνω δεδομένα, ο ΙΣΑ σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τη διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου, επισημαίνει ότι "Τα ανωτέρω στοιχεία σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαιτούμενης τεχνολογικής υποστήριξης για την ταχεία και έγκαιρη γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών αλλά και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών και την αδυναμία πλήρους και ασφαλούς κάλυψης των εφημεριών.  
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως άμεσα καλύψετε τα κενά σε ιατρικό προσωπικό για την ασφαλή εφημέρευση και λειτουργία του τμήματος και για την ταχεία και έγκαιρη  διεκπεραίωση των  ζητούμενων απεικονιστικών εξετάσεων".