Quantcast
Channel: ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2444

Κλίκες και συμφέροντα ορίζουν τη ζωή ενός ανθρώπου από το μαθητικό θρανίο

$
0
0
Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ...

Σήμερα επιτέλους ήρθε και η ημέρα της Φυσικής. Πόσοι εκτός των μαθητών που έδιναν Φυσική περίμεναν με αγωνία να μάθουν για τη δυσκολία των θεμάτων; Πάρα πολλοί. Δεν είναι υπερβολή να πω πως πάνω από τους μισούς μαθητές που διάλεξαν την οικονομική κατεύθυνση ρωτούσαν στο φροντιστήριο πως ήταν η Φυσική. Όταν άκουσαν τα μαντάτα αναρωτιόνταν αν τελικά έκαναν σωστή επιλογή να αποφύγουν την ομάδα θετικών σπουδών...

Γράφει ο Σπύρος Χρόνης, καθηγητής Φυσικής

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν θέλουν να γίνουν οικονομολόγοι για να σώσουν την Ελλάδα. "ΕΥΤΥΧΩΣ"έχουμε πολλούς τέτοιους και έχουμε σωθεί. Θέλουν να περάσουν σε κάποια σχολή πληροφορικής. Οι σχολές πληροφορικής ΚΑΚΩΣ έχουν περιληφθεί (πολλές από αυτές) στο πεδίο των Οικονομικών. Φρόντισε ο Λοβέρδος να εξυπηρετήσει συμφέροντα κάποιας ομάδας, η οποία θεώρησε ότι η οικονομική της πίτα μειώνεται. Κανένας από όσους διδάσκουν Πληροφορική και από όλους τους απόφοιτους των θετικών και τεχνολογικών σχολών δεν είχε δώσει την πληροφορική στις Πανελλαδικές. Πως την μάθαμε όλοι; Μα μαθαίνοντας Μαθηματικά. Αυτά χρειάζονται τα υπόλοιπα είναι αγγλικές λέξεις.
Οι μαθητές λοιπόν αυτοί πλέον έχουν εγκλωβιστεί στην επιλογή πολύ λίγων σχολών και που το πρόγραμμα σπουδών τους δεν έχει σύνδεση με πληροφορική και τηλεπικοινωνίες ή ηλεκτρονική ή ρομποτική ή συστήματα αυτόματου ελέγχου. Γιατί; Γιατί όλα αυτά θέλουν Φυσική, και αν καμιά από τις σχολές έχει έστω και λίγη ηλεκτρονική και ηλεκτρικά κυκλώματα ΖΗΤΩ ΤΑ Φοιτητικά φροντιστήρια. 
Ο άλλος μεγάλος υπεύθυνος για την παγίδα που στήθηκε σε αυτά τα παιδιά είναι δυστυχώς το δικό μου σινάφι, των φυσικών. Όλα αυτά τα χρόνια αυτοί που έβαζαν θέματα τα έβαζαν για να τρομάζουν τους υποψήφιους της επόμενης χρονιάς. Ουσιαστικά, με τα κενά και τα αλλοπρόσαλλα προγράμματα σπουδών στο λύκειο ένας μαθητής, αν δεν είχε ξεκινήσει από την Α΄ λυκείου μεθοδικά σε φροντιστήριο, δεν μπορούσε να παλέψει σε μια χρονιά για άριστη βαθμολογία. Πόσοι συνάδελφοι έχουν ακούσει τη φράση "ωχ στερεό, δεν θα γράψουμε τίποτα"ή "ταλαντώσεις και κύματα τριγωνομετρία δεν τη μπορώ". 
Το επίπεδο των θεμάτων σήμερα -ηθελημένα ή όχι δεν ξέρω- ήταν σαν να λάμβανε υπόψιν τα παραπάνω. Ήταν τα ευκολότερα εδώ και χρόνια. Ένας καλά διαβασμένος υποψήφιος δεν χρειαζόταν να σκεφτεί και πολύ. Ο άριστος, αυτός που έχει ταλέντο δεν θα ξεχωρίσει από τον καλό. Σήμερα πλησιάσαμε στο άλλο άκρο. 
Τι είναι προτιμότερο; Το προτιμότερο είναι να μην είναι τρομαγμένα τα παιδιά ώστε να μην παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους υπό το κλίμα φόβου. Το προτιμότερο είναι επιτέλους να σταματήσουν οι κλίκες και τα συμφέροντα να καθορίζουν τη ζωή ενός ανθρώπου από τα μαθητικά του χρόνια, χωρίς ακόμα να το έχει καταλάβει. Το προτιμότερο είναι οι εκάστοτε καθηγητές μέλη των επιτροπών θεμάτων, όντας και καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να σέβονται τους μαθητές τους πρώτα από όλα, έπειτα τον εαυτό τους και τη δουλειά τους. 
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 2444

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>